Sitede Kişi Geziniyor.

Reklam Gelirleri Kardeşlerimize Gidecek

Reklam gelirlerimizi bağışlayacağımız yeri yakında belirleyeceğiz. Reklam gelirlerinin nereye gönderilmesi konusunda DonanımHaberden Tuğrası'na veya tugrasi@gmail.com adresine fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Not:Eğer anket dışında bir fikriniz varsa tabiki.

Reklam Gelirleri Nereye Bağışlansın?

Kardeşlerimize Yardım

20 Haziran 2008 Cuma

ORTAÇAĞ AVRUPASI'NDAN İBRETLİK İŞKENCE ALETLERİ

aşağıdaki resimleri ben Donannım haberdeki kArpUz3 adlı kişiden rica ederek aldım... Aşağıdaki görüntüler Ortaçağ Avrupasının bugün kendisinden başka herkese BARBAR,İNSAN HAKLARI İHLALCİSİ olarak baktığı Avrupa'nın hepimizin yakından bildiği Engizisyon mahkemelerinde kullandıkları işkence aletleridir... Bu aletler bırakın bir insana bir hayvana bile reva görülmeyecek derecede acı,ve akla mantığa uygun olmayan şekilde tasarlanmıştı... Engizisyon'un ne olduğunu bilmeyenler için kısaca ne olduğunu görelim: Orta Çağ Engizisyonu, Valdensesler ile Katharlar'ın kurulu düzeni sarsan öğretiler yaymaya başlamaları üzerine, 1231'de Papa IX. Gregorius tarafından kuruldu. Engisizyon Mahkemesi'nde mahkûm suçunu kabûl edene kadar işkence görürdü.Eğer suçunu kabul etmez ise işkenceden ölürdü, kabûl ettiğinde zâten mahpusta çürürdü.Yâni kısacası, neresinden bakılırsa bakılsın, Engizisyona düşen bir ölü idi. Mesela dünyanın yuvarlak olduğunu söylerseniz Ki Galileo Gelilei bunun bir örnneği idi,Engizisyon mahkemeleri tarafından kiliseye karşı suç işlemiş sayılır ve anında cezalandırılırdınız. Avrupa bu şekilde adeta rezillikler içinde yüzerken Osmanlı Medeniyeti ise,insana en güzel şekilde davranmayı kendisine en büyük görev addetmiştir... Bu fotoğrafları burda yayınlamama izin veren DH nin güzel insanlarından kArpUz3 adlı nicke teşekkür etmek bir zevk olacaktır.. İşte Ortaçağ Avrupası'nda kullanılan bazı işkence aletleri:






Engizisyonun dehşet uygulamalarından bazı çizimler:


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu aletlerin hakkındada biraz bilgi yazarsanz seviinirim...burda görünen 3 aletten sadece 1.sini biliyorum..dikkate alırdsanz sevmrm

Blogumuzu Beğendinizmi?

Donanımhaber'in en çok ziyaret edilen kulüplerinden biri olan kulübümüzün kurucusu Fetih'tir.

Kardeşler